Inofficiell agilitycup

Klicka här för att se inbjudan som pdf

Nacka BK och Värmdö BK inbjuder till 
inofficiell agilitycup
onsdagskvällarna den 15 maj och den 22 maj 2019

1 st blåbärsklass och 1 st tunnelklass arrangeras på varje kvällstävling. Blåbärscupvinnare och tunnelcupvinnare utses genom att resultaten i de två blåbärsklasserna respektive tunnelklasserna på båda tävlingarna räknas ihop. Cupvinnare utses i varje storleksklass. För att tävla i cupen måste man alltså delta i blåbärs- eller tunnelloppen på båda kvällstävlingarna, men annars går det naturligtvis utmärkt att deltaga i endast en av tävlingarna.

Åldersgräns för samtliga klasser på båda tävlingarna är 15 månader.
(mer beskrivning av klasserna och cupen finns längre ned i inbjudan)

Tävlingarna är kvällstävlingar och kommer att starta cirka kl 18.00 på respektive dag. Separata tävlings-PM kommer att mejlas ut några dagar innan tävlingarna till anmälda deltagare.

Värmdö BK 15 maj
Kontaktperson: Kickan Karlsson, kickan@vuvven.com, 073 05 101 25
Domare: Pia Wiklund
Sista anmälningsdag: Måndagen den 13/5
Kostnad: 40 kr/lopp som sätts in på Pg 40 17 65 – 3 och ska vara oss tillhanda senast 14/5. Märk betalningen med ”agilitytävling” och förarens och hundens namn.

Nacka BK 22 maj
Kontaktperson: Kickan Karlsson, kickan@vuvven.com, 073 05 101 25
Domare: Malin Bengts (tunnelklass), Lotta Zanderholm och Marie Hellberg (blåbärsklass)
Sista anmälningsdag: Måndagen den 20/5
Kostnad: 40 kr/lopp som sätts in på Pg 40 17 65 – 3 och ska vara oss tillhanda senast 21/5. Märk betalningen med ”agilitytävling” och förarens och hundens namn.

Anmälan:
sker genom att mejla nedanstående uppgifter till kickan@vuvven.com
–         Förarens namn
–         Hundens namn
–         Hundens ras
–         Vilken klass (Blåbärsklass eller tunnelklass eller både och)
–         Vilken storleksklass (XS/S/M/L/XL)
–         Vilken tävling (15 maj / 22 maj / eller båda två)

Cupen
Varje kvällstävling består av en blåbärsklass och en tunnelklass i samtliga fem storleksklasser. För att tävla om att bli cupvinnare måste man deltaga i båda blåbärsklasserna eller båda tunnelklasserna. Resultaten i blåbärs- respektive tunnelklass läggs ihop och den med högst poäng i blåbärsklasserna blir blåbärscupvinnare och den med högst poäng i tunnelklasserna blir tunnelcupvinnare. Cupvinnare räknas ihop i varje storleksklass. Poäng delas ut som följer:
1:a placering – 25 poäng
2:a placering – 20 poäng
3:e placering – 15 poäng
4:e placering – 10 poäng
5:e placering – 5 poäng

Blåbärsklass
Blåbärsklassen är en klass för nybörjarhundar som inte har tagit någon uppflyttningspinne ännu, eller helt gröna nybörjarförare (som då är tillåtna att prova på att tävla även med en mer rutinerad hund). Klassen består av hopphinder och tunnlar i en enkel bana. Den med snabbast tid och minst antal fel vinner. Man kan ej bli diskvalificerad, utan det ger 50 fel. Dock måste man fullfölja hela banan i rätt ordning för att loppet ska räknas. Klassen tävlas i de fem storleksklasserna extrasmall, small, medium, large och extralarge. Hopphöjden kommer att vara åt det lägre hållet i alla storleksklasserna. Hunden måste vara minst 15 månader för att få deltaga.

Tunnelklass
Tunnelklassen är öppen för alla hundar över 15 månader. Banan börjar och slutar med ett mycket lågt hopphinder medan resten av hinderpassagerna består av runda tunnlar (ej platt tunnel). Svårighetsgraden på denna bana motsvarar ungefär klass 2 och man tävlar i de fem storleksklasserna XS/S/M/L/XL.

Mankhöjdsindelningen följer de officiella reglerna och ser ut som följer:
XS: upp till 27,9 cm
S: 28-34,9 cm
M: 35-42,9 cm
L: 43-49,9 cm
XL: 50 cm och över

Hjärtligt välkommen med Din anmälan!

Adresser
Värmdö BK:
Poseidons väg 1
134 44 Gustavsberg
Hållplats Mölnviksrondellen om du reser kommunalt.

Nacka BK:
Apportvägen 1
131 47 Nacka
Hållplats Knut Stangenbergs väg om du reser kommunalt.