Grundläggande bestämmelser

Tävlingarna äger rum på Lida friluftsområde i Botkyrka kommun befintliga spår i naturreservatet kommer att användas. Reservatsreglerna finns anslagna på plats och ska följas.
Medlemmar i SBK som inte har en draghundslicens ska kunna visa upp giltigt medlemskap i SBK klubb vid registreringen.

Parkering
Parkeringen är alldeles i anslutning till tävlingscentrum. Parkering för deltagare och besökare till evenemanget får endast ske på ytan markerad parkeringsplats/spannparkering.
Tävlande i spannklasser 4-8 hundar kommer att dirigeras till en särskild del av parkeringen för att förenkla framförande till start och minimera risker vid möten.
Besökande publik och motionärer kommer att anvisas till den östra delen av parkeringen för att minska störning av tävlande på väg till och från start och mål.

Brandskydd
Alla fordon som avser stanna på parkeringen över natten skall ha minst en 2kg brandsläckare och brandfilt lätt tillgängliga. Avstånd mellan varje kvarstannande fordon ska vara minst sex meter.
Övernattande i tält med uppvärmning ska även dessa ha brandsläckningsutrusning enligt ovan.

Eldning
Får endast ske på de anvisade platser som finns på området.
Hundrastning och lösa hundar
Särskilda sopkärl för hundlatrin kommer att finnas på området. Alla plockar naturligtvis alltid upp efter sin hund.
Inga lösa hundar tillåts på området, tävlande kan komma att diskvalificeras, koppeltvånget i naturreservatet ska respekteras. Föraren är ansvarig för sina handlers.

Publik
Ingen publik innanför start och målfållan. Följ anvisningar på skyltarna i området och följ instruktionerna från funktionärerna så kommer ni att hitta ut på banan på ett säkert sätt.

Omklädning & dusch
Omklädning och dusch finns vid tävlingscentrum. Varje lagledare kommer att få en eller flera “polletter” att använda för inpassering och ett visst antal även vid sekretariatet för personligt kortlån. Vid förlorad polett faktureras föreningen 150kr.

Servering och mässområde
Mat och fika finns på Lida värdshus se www.lida.se
Område med utställare och försäljning kommer att vara i anslutning till Lida värdshus.
Observera att ingen försäljning av livsmedel får ske.

Boende
Angående boende så vi har här sammanställt några alternativ som tillåter hund. Det är bra att boka boendet långt i förväg då det ofta är fullbokat på hotell och vandrarhem i Stockholm.

Länkar:
Flottsbro: 16km till tävlingsplats och 53 hundtillåtna stugor (2-6 personer)
https://www.camping.se/sv/campingar/2614/Stockholm-Swecamp-Flottsbro/
Stockholmsmässan: 19 km till tävlingsplats hundar tillåtna mot tillägg.
http://www.royalstarhotel.se/rum.aspx
Scandic Kungens Kurva och Scandic Prince Philip Enkelrum – 710 SEK Dubbelrum – 810 SEK 3-bäddsrum – 1010 SEK 4-bäddsrum – 1240 SEK Priserna är per rum per natt inkl. Moms och inkl. En stor frukostbuffé. Har man hund med sig tillkommer SEK 200:- per rum per vistelse. Vänligen ange vid bokningstillfälle koden ”Draghunds SM 2018”. Bokningen görs via telefon: 08 517 346 13 eller via mejl: Meeting.kungenskurva@scandichotels.com
Tältning görs på ängen bortanför skidbacken. Där finns grillplats med ved och släckvatten. Detta utan kostnad.

Sjukvård
Karolinska Universitetssjukhuset, Hälsovägen i Flemingsberg ligger 10km från tävlingsplatsen. Viss sjukvårdsberedskap i form av läkare och sjuksköterska finns i samma byggnad som sekretariatet under tävlingarna.

Veterinär
Under tävlingarna kommer en veterinär vara på plats. I övrigt hänvisas till valfri veterinärklinik i närområdet.
https://evidensia.se/klinik/evidensia-sodra-djursjukhuset-kungens-kurva/
https://www.anicura.se/regiondjursjukhuset-bagarmossen/