Övriga kurser

 

Föreläsning om hundens arbete fram till målet, gäller vid allt nosarbete.
Plats: Värmdö BK klubbstugan
När: Måndag 25/2 kl 18.30 – 21.00 ca inkl kortare paus (Fika från kl 18)
Innehåll: Hur vittringen påverkas av vindstyrkor, väderförhållanden som värme, regn, sol och kyla. Är det någon skillnad i olika terräng, och hur funkar dofter på marken jämfört med högre nivå? Och hur påverkas hundens arbete av detta?
Och vad behöver du som förare känna till för att bättre förstå din hunds arbetssätt? Varför blir det gärna missförstånd mellan hund och förare ju mer man tränar? Hur kan ni tillsammans träna vidare för att få fokus på rätt resultat.
Föreläsningen vänder sig till alla som vill lära sig mer om hundens nosarbete och du kommer få glädje av den oavsett vilken hundsport du tränar.
Föreläsare: Siw Rüden har 16 års erfarenhet från Försvarets Hundtjänstenhet med olika preparatsökhundar och har även utbildat tjänstehundar i patrull och minhundar. Hon har dömt och haft utbildningar inom nosework sedan 2014. Inom SBK är Siw lärare i specialsök och hon har utbildat ett 40 tal instruktörer i specialsök. Har just nu fyra labradorer och är aktiv i jakt/prov verksamhet. Utbildar hundekipage till Hemvärnet. Har tävlat i bruksprov rapport Ekl och spår Hkl.
Pris: 150 kr för medlemmar (250 kr för icke medlemmar i mån av plats) Fika ingår.
Begränsat antal platser, först till kvarn! Sista anmälningsdag 15/2
Välkommen med din anmälan till anneli.vbk@gmail.com Betalningsinfo i bekräftelsemejlet för anmälan. Anmälan är bindande.