Träningsgrupper

Som medlem i Värmdö Brukshundsklubb kan du vara med i våra olika träningsgrupper.

SPÅR

Vill Du vara med och träna spår tillsammans med andra klubbkamrater?
Vi är ett glatt gäng med blandad erfarenhet som brukar träffas för att lägga spår tillsammans.
Vi har ingen instruktör utan alla hjälps åt så gott man kan.
Vi har inga fasta dagar eller tider, men då dom flesta arbetar brukar vi träffas på helgerna.

Gruppen hittar du här

Välkommen!

Tävlingslydnad

En träningsgrupp är till för att stötta varandra för att komma vidare i den egna träningen. Det är ett viktigt komplement till att gå kurser. Under hösten kommer det finnas möjlighet för framtida och nuvarande tävlingsekipage att komma och träna tillsammans med andra klubbmedlemmar. Efter samling kommer de som kommit bli uppdelade i grupper om ca 4 personer. I denna grupp tränar man ett ekipage i taget då samtliga andra i gruppen har bundit upp sina hundar eller lämnat dem i bilen för att på bästa sätt kunna hjälpa det ekipage som tränar (har du en hund som skäller då den är uppbunden får denna sitta i bilen tills det är din tur). Varje ekipage kommer få 15 min träningstid var som man får utnyttja till det man själv vill. Det är upp till varje grupp att hålla koll på tiden.

När man kommer till träningstillfällena ska man ha en liten lapp med sig vad det är för moment man vill träna och vad det är för hjälp man önskar av sina klubbkompisar. Har man fastnat i inlärningen i ett moment tex kan man skriva upp det och fråga om tips hur man kan komma vidare. Vill man ha störningsträning skriver man hur man har tänkt. Detta är till för att effektivisera träningen och att alla ska komma förberedda och ha en plan. Är man osäker vad man vill ha hjälp med kan man visa några moment och fråga om råd vad man kan tänkas behöva träna mer på.

Varje tillfälle kommer inledas med plattsittning och platsliggning för de ekipage som vill. Har man en hund som inte är säker i dessa moment ännu kan man lägga denna en bit ifrån de andra hundarna på kanten och stå på kopplet. Säkerheten och att hundarna får en positiv upplevelse under gruppmomenten är A och O. För att hunden skall få deltaga i gruppmomenten ska den klara att ligga plats själv i minst två minuter. Fråga om du känner dig osäker. Kommer man försent och gruppmomenten redan har påbörjats får man vänta passivt en bit ifrån tills att dessa är klara. Därefter kan man få möjlighet att bli tilldelad en grupp.

Krav för deltagande

Ha gått minst förberedande tävlingslydnad eller inneha motsvarande kunskaper. Du behöver alltså inte ha tävlat men ska ha påbörjat inlärningen av momenten i lydnadsklass 1 och/eller appellklass och ha som plan att tävla i framtiden. Inneha medlemskap i Värmdö Bk.

Tider:

Tisdagar kl 18:30

Plats

Stora appellplanen (kurser har dock förtur till planerna så planeras en kurs in samma tid får vi vara på någon av de andra planerna)

Anmälan

För att få ett hum om vilka/hur många som tänkt komma vill jag att man meddelar mig att man tänker kommer på träningstillfällen under hösten (även om det inte är alla tillfällen). Du är även välkommen att höra av dig om du har några frågor. Det går även bra att skriva i Värmdö bk’s Facebookgrupp att man tänkt komma den kommande tisdagen. Det finns även en träningsgrupp som tränar dagtid, den hittar du här.

Agility

En grupp för alla agility aktiva inom Värmdö Brukshundsklubb. Här kan vi som tycker om att träna agility kontakta varann för gemensamma träningar m.m.

Agilitygruppen hittar du HÄR

Brukssatsning

För Värmdö BK:S medlemmar som vill tävla i bruksgrenarna.
Grund i tävlingslydnad behövs hos hund eller förare.

Träningsgruppen hittar du här

Rapport

För oss som vill träna rapport.

Träningsgruppen hittar du här