Rallylydnad

Bosse Nilsson
Charlotta Åkerberg, tävlingsansvarig
Elina Bertne

Vi har öppen träning på klubben på måndagar kl 19.00 under säsong.
Då skall det finnas möjlighet att träna på skyltar och att träna tillsammans med klubbkamrater och ge varandra tips och råd i träningen.

Sista måndagen i månaderna  april, maj, augusti, september och oktober tränar vi tävlingsmässigt på bana för den som vill.
Vi hjälps åt att bygga banor.

Skyltar, skyltställ och koner mm finns på klubben.

Om rallylydnad

Rallylydnad är en sport, som tagit hundsverige med storm och snabbt blivit omåttligt populärt.

Rallylydnad är en perfekt aktivitet för den vanliga familjehunden och bygger på glädje och samarbete.
Via träningen ger rallylydnaden dig och din hund en bättre kontakt och du får en hund, som är lydig, följsam och samarbetsvillig.
En sådan hund fungerar lika bra i hemmiljö tillsammans med familjen som på offentliga platser eller tillsammans med andra hundar.
Vår erfarenhet visar också att en hund som får arbeta tillsammans med människor mår bättre och är lyckligare.
Då rallylydnad inte är fysiskt krävande passar det också för både äldre hundar och förare.

Sporten bygger på att hund och förare genomför en bana med 12 – 20 moment beroende på svårighetsgrad.
Varje moment illustreras av en skylt som med text och bild beskriver hur övningen ska genomföras.
Totalt finns det 70 moment i fyra klasser: Nybörjare, Fortsättning, Avancerad och Mästare

Du får gärna prata, uppmuntra, klappa händerna eller använda andra verbala uppmuntrande för-stärkningar i syfte att uppnå bästa möjliga resultat.
Det är inte tillåtet att ge hunden tillrättavisande, åthutande eller för hunden obehagliga kommandon. Du får heller inte medvetet vidröra hunden.

Utdrag ur Svenska Brukshundsklubbens hemsida