Velamsundsdraget i helgen!

Varmt välkomna till
VELAMSUNDSDRAGET

Velamsundsdraget är en två dagars tävling som pågår 14-15 Oktober 2017 med ett heat varje dag och den med snabbast total tid vinner.
Tävlingsplatsen: Tävlingen går i Velamsunds Naturreservat. Med bil från Stockholm: Åk väg 222 mot Gustavsberg, ta av vid trafikplats Orminge och sväng höger på ormingeleden, mot Orminge Centrum. Ta därefter höger på Värmdövägen och följ skyltningen mot Velamsund. När du kommer fram till gården, sväng vänster för att ställa er vid parkeringen. Tävlingsområdet är upp för backen, ca 100 m, man ser det från parkeringen. För att åka kommunalt åker du buss från Slussen till Kihls gård, sedan gå 2 km till gården.
Servering Restaurang Långa Raden finns vid Velamsund och deltagare får rabatterat pris på brunch, se mer info under eventet Velamsundsdraget på facebook. Enklare servering kommer finnas på tävlingsplatsen. Vi rekommenderar alla att ta med vatten till sig själv och hundarna.
Parkering Gratis parkering. Då det är många andra aktiveter i Velamsundsområdet samt boende ber vi er att försöka hålla så låg ljudnivå som möjligt. Försök i största möjliga mån att lämna hundar som skäller och ylar i bilarna, så kort tid som möjligt.
Sekretariatet Är öppet mellan 9.00-10.00 på lördagen och mellan 8.00-9.00 samt 11.00-12.00 på söndagen. Vid registrering skall vaccinationsintyg uppvisas, chiplista inlämnas och för B och C hundar ska stamtavla uppvisas.
Nummerlappar Alla behåller sina nummerlappar till dag två. Det är den enskildes ansvar att se till att man har kvar sin nummerlapp båda dagarna. Tygnummerlapparna ska ges åter till arrangören efter målgång på söndag. En avgift på 500 kr kommer debiteras på den som inte återlämnar sin nummerlapp.
Förarmöte Obligatoriskt förarmöte för alla i tävlingsklass Lördag 14/10 kl 10.00 vid start och målområde. Där efter skallgång genom området för att säkerställa att inga vilda djur finns inom banan, obligatoriskt för alla som inte startar i canicross.
Banan Banan är 2,2 km lång kuperad slinga runt ett elljusspår. Underlaget är mjuk bark. Stigbredden är mer en än meter men vi ber er ändå vara tydliga och hjälpsamma vid omkörningar. Canicross kör en extra loop på sitt varv, funktionär kommer stå och visa vägen, totala längden blir 2,8 km. Fordon kör två varv på samma bana, varvning kommer ske, totala längden blir 4,4 km.
Startlistor Startlistor publiceras på Värmdö BK Draghunds Facebooks sida samt i evenemanget för Velamsundsdraget. De kommer även finnas utskrivna på plats. Söndagens startlistor publiceras under lördag eftermiddag/kvällen.
Resultatlistor Liveresultat kommer användas så man kan se direkt resultat online. Dem kommer även publiceras på Värmdö BK Draghunds facebook sida, eventet Velamsund samt skrivas ur.
Prisutdelning Sker vid tävlingsområdet efter sista målgång i tävlingsklass men innan första start i motionsklassen. Preliminärt ca 30-60 min efter sista målgång.
Motionsklass Motionsklass är enbart på söndag 15/10 och första start är efter prisutdelningen i tävlingsklass. Var uppmärksam att våra riktlinjer för parkering även gäller er.

Anmälan görs i största möjlighet i förväg men kan göras fram till 12. Vaccinationsintyg skall uppvisas vid registrering. Ca kl 12 är det obligatorisk bangenomgång och första start ca 12.30. Banan är 2,2 km lång oavsett gren och alla kommer starta med 60 sek intervaller.
Vi önskar Er alla välkomna till Velamsund och hoppas ni får en rolig och lärorik helg.
Stort tack till våra sponsorer
*Royal Canin
*Djurmagazinet Tyresö