VÄRMDÖ BRUKSHUNDKLUBB

Kurser

 

Allmän info VöBK’s kurser

Utbildning för hundägare.

För att det ska vara roligt att vara hundägare behöver vi träna hunden så att den passar in i dagens samhälle. Det ställer stora krav på oss hundägare att ta hänsyn till vår omgivning och följa gällande lagar. Ett bra liv med hund handlar till stora delar om att få hunden att samarbeta med oss så vi kan lära den att lyssna på oss och villigt utföra sådant vi önskar och den behöver kunna. 

 
Utbildningsmetoden som förordas och prioriteras av Svenska Brukshundklubben använder positiv förstärkning, det innebär att hunden belönas vid rätt beteende. Vi belönar med mycket lek, det har i modern forskning visat sig att lekbelöning under ordnade former varvat med godisbelöning är nyckeln till framgång när vi tränar våra hundar. När du går kurs hos oss får du de verktyg du behöver för att lyckas. Våra instruktörer är alla utbildade inom Svenska Brukshundklubben – Sveriges i särklass största utbildningsorganisation för hundägare.
 
 

Vi arrangerar ett flertal kurser främst under vår– och höstterminerna i flera grenar och på olika nivåer, t.ex  allmänlydnad, tävlingslydnad, brukslydnad, Nosework, Spår, rallylydnad och agility. Vårt mål är att ha valpkurser, allmänlydnad, tävlingsgrenar och aktivitetskurser i den mån det finns tillgängliga instruktörer och det finns intresse samt är praktiskt möjligt beroende på årstid och gren.

 
 

Praktisk information

Medlemskap i Värmdö BK krävs för alla kurser. Det kostar för närvarande 630 kr per år.
Hunden ska vara vaccinerad enligt SKK’s regler samt registrerad hos Jordbruksverket.

Som medlem i SBK har du en olycksfallförsäkring som gäller när du deltar i av oss organiserad verksamhet. Är du medlem i rasklubb eller annan brukshundklubb – se vidare info under fliken medlem där du också kan anmäla dig som ny medlem.

För att hitta ditt medlemsnummer gå till ”mina sidor” på SBK
eller kontakta medlemsansvarig: medlem@varmdobk.se

 
 

Alla kurser genomförs i samarbete med Studiefrämjandet där du också anmäler dig, du hittar länken till dem vid din valda kurs under aktuella kurser. Studiefrämjandet skickar ut faktura efter anmälan. 25% av kursavgiften återbetalas inte om ni väljer att inte utnyttja er plats. Undantag finns om det finns gällande veterinärintyg eller sjukintyg.
 

För frågor eller önskemål om kurser: hus@varmdobk.se

Har du svårt att gå kurs eller önskar privat vägledning håller instruktörerna i mån av tid privatlektioner.
Det kostar 600 kr per timme för medlemmar, vilket betalas via swishnr:
123 098 68 44
OBS! Detta gäller endast för våra medlemmar
Kontaktuppgifter till våra instruktörer finns under fliken Våra instruktörer

Känn er varmt välkomna!