Kurser

Utbildning för hundägare.

För att det ska vara roligt att vara hundägare behöver vi träna hunden så att den passar in i dagens samhälle, gällande lagar och vår omgivning ställer stora krav på oss hundägare.

Ett bra liv med hund handlar till stora delar om att få hunden att samarbeta med oss så vi kan lära den att lyssna på oss och villigt utföra sådant vi önskar och den behöver kunna.

Med den utbildningsmetod som förordas och prioriteras av Svenska Brukshundklubben använder vi positiv förstärkning, det innebär att hunden belönas vid rätt beteende,

vi belönar med mycket lek, det har i modern forskning visat sig att lekbelöning ( lek under ordnade former) varvat med godisbelöning är nyckeln till framgång när vi tränar våra hundar.

När du går kurs hos oss får du de verktyg du behöver för att lyckas. Våra instruktörer är alla utbildade inom Svenska Brukshundklubben – Sveriges i särklass största utbildningsorganisation för hundägare.

Vi arrangerar ett flertal kurser främst under vår – och höstterminerna i flera grenar och på flera nivåer, t ex  allmänlydnad, tävlingslydnad, brukslydnad med t ex spår, och sök,rallylydnad och agility.

Efter kursernas slut bildas det ofta träningsgrupper så att du kan fortsätta er träning och utnyttja klubbens planer, andra aktiviteter, all inlärning är ju ”färskvara” och måste underhållas.

Praktisk information

Medlemskap i Värmdö BK krävs för alla kurser. Det kostar för närvarande 610 kr per år.

Är du medlem i rasklubb eller annan brukshundklubb – se vidare info under fliken medlem där du också kan anmäla dig som ny medlem.

Som medlem i SBK har du en olycksfallförsäkring som gäller när du deltar i av oss organiserad verksamhet.

Klubben är granne med en skytteklubb så skott kan förekomma.

Alla kurser genomförs i samarbete med Studiefrämjandet där du också anmäler dig, du hittar länken till dem vid din valda kurs under aktuella kurser.

Hittar du inte ngn kurs som passar dig? Maila gärna önskemål till hus.varmdobk@outlook.com
Till denna adress kan du även ställa allmäna frågor om kursutbudet.

Vill du kontakta någon av våra instruktörer så finns kontaktuppgifter till dem vid varje kurs och på startsidan under fliken sektorer/utbildningssektor.

Klicka önskat kursområde nedan för att komma till aktuella kurser.

Agility

Lydnad/bruks

Nosework

Rallylydnad

Valp/allmänlydnad

Känn er varmt välkomna!

Kurser

Studiefrämjandet skickar ut faktura efter anmälan.
25% av kursavgiften återbetalas inte om ni väljer att inte utnyttja er plats. Undantag finns om det finns gällande veterinärintyg eller sjukintyg.
För att hitta ditt medlemsnummer gå till ”mina sidor” på SBK:
http://www.brukshundklubben.se/klubbar-medlemskap/mina-sidor/ eller kontakta medlemsansvarig: medlem@varmdobk.se