VÄRMDÖ BRUKSHUNDKLUBB

Träning och tävling

Tävlingssektorn

Vårt uppdrag är att organisera och utföra klubbens bruks- och lydnadsprov samt att utbilda funktionärer  till detta.

Tillsammans samarbetar tävlingsledare, domare och tävlingssekreterare med förberedelser inför tävlingar. Tävlingssektorn ser till att materiel för tävlingsverksamheten är tillgänglig.

Trivs du i tävlingssammanhang och vill tävla aktivt, så är det en värdefull erfarenhet att ta del av vårt arbete genom att hjälpa till som funktionär på plan. Då får du en närmare inblick i hur tävlingarna fungerar och hur momenten bedöms. Det innebär användbara kunskaper inför ett eget insteg på tävlingsbanan.

Är du intresserad av att utbilda dig till en auktoriserad funktionär är du varmt välkommen att kontakta någon av oss i sektorn.

TT-sektorns vandringspriser hittar ni HÄR!

ÖPPEN TRÄNING BRUKS/LYDNAD

Måndagar april-november, då planer och väder tillåter.
Planvärd finns på plats.

18:30 Platsliggning med skott följt av budföring med skott

19:00 Platsliggning utan skott följt av budföring utan skott

Planvärden ansvarar för platsliggning och budföring samt är behjälplig med kommendering. Hjälp till att hålla tiderna. Ibland kan det behövas ”hundstatister”  till platsliggningen. Fråga gärna planvärden om du kan vara behjälplig.

Under platsliggning ska det vara tyst och lugnt på plan – allt för att ge bästa förutsättning för hunden som tränar platsliggning.

Under budföring ska ordentligt med utrymme ges till hunden. Vänta på din tur vid läktaren eller anvisad plats. Undvik att träna på samma halva som budföringen sker, eller vänta tills övningen är slutförd.

Stegen är ett träningsredskap. Bind inte upp din hund i den.

Om din hund inte kan vara tyst när den är uppbunden är det bäst om den sitter i bilen (om sådan finns såklart). Detta för att inte störa andra hundar och hundförare.

Om vi är många som tränar underlättar det om rena lydnadsbanor  (med rutor, koner  mm) byggs i nedre delen av planen, kortändan som gränsar mot båtklubben.  Använder man utrymmet bakom läktaren får man till långa sträckor.  På så vis ”krockar” man inte med hund som tränar t.ex. framåtsändande. Hopphinder går att flytta. Vi har 2 bruks/lydnadshinder och 1 öppet lydnadshinder.

Löptikar får inte vistas på apell-planerna 5 dagar innan tävling.

Tänk på att alla, förare och hundar, är olika och kan behöva olika ytor. Respektera och prata med varandra så ni inte stör varandra eller att en olycka händer.

Träningstävling
1:a helgfria måndagen i månaden, under perioden 15 april-17 juni och 12 augusti – 30 september, genomför vi en träningstävling i bruks och lydnad. Dom genomförs med gemensamma krafter. Oftast har vi tävlingsledare på plats, men ni som deltar ska hjälpa till som funktionärer, så som publik, domare, skrivare  och grupp. Detta för att göra det så tävlingslikt som möjligt. Inga gruppmoment.

Träningstävlingarna är gratis för medlemmar i Värmdö BK. Deltagare som är medlemmar i andra klubbar är välkomna, i mån av plats, och får betala 50 kronor. Anmälan sker i evenemanget på FB eller till tavling@varmdobk.se  senast 5 dagar innan tillfället. Evenemanget läggs upp inför varje tillfälle

Samling 18:30 Första start 19:00.

Träningstävling 2024
15/4
29/4
6/5
13/5
27/5
10/6
17/6
12/8
26/8
2/9
9/9
16/9
23/9
30/9

NYHET! Vår – och höstutmaning. Träningstävling bruks och lydnad.
Tävlingslik träning med domare som dömer. Ett pris delas ut till vinnarna i alla klasser. Detta förutsätter att man INTE belönar, OCH att man genomför alla moment. Gruppmomenten ingår. Detta är enbart för medlemmar i Värmdö BK och kostar 50 kronor/start. Anmälan sker i evenemanget på FB eller till tavling@varmdobk.se  senast 5 dagar innan tillfället. Evenemanget läggs upp inför varje tillfälle

Samling 18:30
3/6
30/9

Tävlingssektorn består av

Matte Johansson, sammankallande
Christer Ljunggren
Mona Nilsson
Sussie Konola
Peter Lukacs
Amanda Bremme
Emma Rosén

Mejl: tavling@varmdobk.se